Değerli Ziyaretçiler;

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Anabilim Dalı; mühendislik, mimarlık, ekonomi ve idari bilimler, hukuk, tarım, ormancılık, matematik ve istatistik gibi fen ve sosyal bilim dalları ile ilişkili disiplinler arası bir çalışma alanıdır.

Bu alan; değerleme, ekonomi, finans ve muhasebe, bilgi sistemleri, pazarlama, yöneylem teknikleri, tarım, inşaat, planlama, mimarlık, harita, ormancılık, coğrafya, siyaset bilimi, çevre bilimleri, bilgisayar programlama, halkla ilişkiler ve meslek etiği gibi birçok bilim dalını ilgilendirmektedir.

20. yüzyılın ikinci yarısında taşınmaz uzmanlığı; geniş kapsamlı, teknik, sosyo-ekonomik ve politik temelleri olan bir meslek dalı olarak ortaya çıkmıştır.

Program mezunları; gayrimenkul yönetimi ve danışmanlığı, gayrimenkul yatırım ortaklığı, gayrimenkul değerleme ve proje geliştirme şirketleri, kamu ve özel bankalar, özel finans şirketleri, arazi ve arsa geliştirme kuruluşları, harita ve inşaat firmaları,  kamu kuruluşlarının inşaat, emlak ve kamulaştırma birimleri, sigorta şirketleri, yönetim ve denetim şirketleri gibi kurumlarda istihdam edilmektedirler.

Sizler de son yıllarda gelişmekte olan gayrimenkul piyasalarının bir aktörü olmak üzere Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Programında eğitim alarak kariyerinizi planlayabilirsiniz.

 

                                                                                                                                    Prof.Dr. Gökhan UNAKITAN

                                                                                                                                         Anabilim Dalı Başkanı


Duyurular Arşiv

Haberler Arşiv