Program Hakkında

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı çok disiplinli bir Tezsiz Yüksek Lisans programıdır. Eğitim UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) aracılığıyla sanal sınıf, video konferans gibi araçlar yardımıyla verilmektedir.

 

Programın Amacı

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans programının amacı; ekonomik yatırımların önemli bir kısmını oluşturan gayrimenkul yatırımlarının, hem yatırımcının ve hem de ülkenin ekonomik menfaatleri çerçevesinde değerlendirilmesini sağlayacak şekilde eğitim vermektir. Programda katılımcılara uygulama becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Programın Avantajları

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları; gayrimenkul yönetimi ve danışmanlığı, gayrimenkul yatırım ortaklığı, gayrimenkul değerleme ve proje geliştirme şirketleri, kamu ve özel bankalar, özel finans şirketleri, arazi ve arsa geliştirme kuruluşları, harita ve inşaat firmaları,  kamu kuruluşlarının inşaat, emlak ve kamulaştırma birimleri, sigorta şirketleri, yönetim ve denetim şirketleri gibi kurumlarda istihdam edilmektedirler.

 

Başvuru Koşulları

Lisans diplomasına sahip tüm adaylar Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuruda bulunabilir.

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuru ve kayıt için ALES puanı ve yabancı dil puanı aranmamaktadır.

Gerekli belgeler

·      Lisans Diploması ya da Mezuniyet Belgesi

·      Lisans Mezuniyet Transkripti

·      Kıyafet Yönetmeliğine Uygun Vesikalık Fotoğraf

Başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgiye Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasından ulaşılabilinir. (http://fbe.nku.edu.tr/ )

 

Başvuru Tarihleri

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programına güz ve bahar yarıyılı olmak üzere iki dönem için başvuru ve kayıt alınmaktadır. Başvuru ve kayıt tarihleri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında (http://fbe.nku.edu.tr/ ) ve Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Anabilim Dalı web sayfası duyurular kısmında ilan edilmektedir.

 

Kayıt Koşulları ve İstenecek Belgeler

Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak) (imzalı)

Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)
 
Not Durum Belgesi aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)
 
Nüfus Cüzdan fotokopisi
 
Askerlik Durum Belgesi (son bir aylık)
 
Harç Dekontu (I. Yarıyıla ait)
 
  1. Yarıyıl

8.250 TL

  1. Yarıyıl

8.250 TL

 
Eğitim ve Mezuniyet Koşulları 

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programında eğitim UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Programın süresi en az 2 en çok 3 yarıyıldır.

En az 10 ders (30 kredi) ve Yüksek Lisans Dönem Projesini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezuniyete hak kazanır.


Duyurular Arşiv

Haberler Arşiv