2021-07-25

2021-2022 Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Online Başvuru Tarihleri 26.07.2021 - 06.08.2021



 

T.C.

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Kontenjan

AÇIKLAMA

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme

50

* İlgili programa kesin kayıt işlemleri sonucunda kayıt olan öğrenci sayısının 12’in altında olması durumunda program açılmayacaktır.

 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programının dönemlik ücreti, Anabilim Dalının  http://fbe-tdg.web.nku.edu.tr/  web sayfasında duyurulacaktır.

 

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURULAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

• Programlara başvurular ONLINE yapılacak olup; adaylar belgelerinin geçerliliğinden sorumludur.

• ONLINE Başvurular 26 Temmuz 2021 tarihinde saat 00:00’da başlayacak olup; en geç 06 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59’a kadar başvuru ekranı açık olacaktır.

• ONLINE başvuru dışında hiçbir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

• ONLINE başvurular Enstitü yetkilileri tarafından kontrol edilecek ve onaylanacaktır.

• ONLINE başvuru linki https://basvuru.nku.edu.tr/enstitu

• Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir.

• Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda ALES şartı aranmaz.

• Adayların değerlendirmesi FBE Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi Madde 40- ilgili maddeleri uyarınca yapılır.

• Başvuru esnasında yapılan yanlışlıklardan başvuruyu yapan aday sorumludur. Her ne sebeple olursa olsun (adayın hatasıyla, bilgi eksikliğiyle, online sisteme yanlış/hatalı bilgi girilmesi vb. nedenlerle) yapılan yanlış başvuru sonucunda gerçekleşen tüm işlemler iptal edilir. İstenilen belgelere ilişkin olarak kasten veya sehven yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerde tahribat yapanların, listede isimleri yer alsa dahi kayıtları yapılmaz.

• Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre başvuru yapanların başvuruları kabul edilmez veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.

• Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programları en fazla 3 yarıyılda tamamlanabilir. 3 yarıyıl sonunda programı tamamlayamayan öğrencilerin enstitü ile ilişiği kesilir.

 

ONLİNE BAŞVURUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR (ÖNEMLİ)

▲ Adaylar, istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeli ve aşağıdaki belgeleri yüklemelidir.

Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi 

Diplomanın onaylı örneğinin veya E-Devletten alınan mezuniyet belgesinin (pdf formatında) sisteme eklenmesi zorunludur. (Lisans eğitimini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların YÖK’ten denklik belgesi almış olmaları zorunludur. )

Lisans Transkript

Transkript üzerinde mezuniyet tarihinin bulunması ve onaylı olması gerekmektedir. Transkriptin sisteme (pdf formatında) eklenmesi zorunludur. (Ön lisans eğitiminden sonra lisans tamamlama yoluyla lisans diploması alanların mezuniyet not ortalamaları ön lisans notları da dikkate alınarak sekiz yarıyıl üzerinden hesaplanır. Bu nedenle adayların 2 yıllık ön lisans transkriptlerini de başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir.)

Vesikalık Fotoğraf

Kıyafet yönetmeliğine uygun olmalı ve  jpg formatında yüklenmelidir.

▲ Online Başvuru Formu; Başvuru Dilekçesi yerine geçecek olup, resmî belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle adayların istenen bilgileri girerken dikkat etmeleri gerekmektedir.

▲ Adayların online başvuru formunu çıktı alabilmeleri için başvurularının öncelikle enstitü tarafından kontrolü yapılacaktır. Bu sebeple online başvuru süresince başvuru durumlarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Adaylar, başvuru yaptıktan sonra sistemde “beklemede” uyarısını takiben “onaylandı” veya “reddedildi” şeklinde açıklama görecektir. Başvurusunda “reddedildi” açıklamasını gören adayların ise başvuru tarihleri içerisinde red gerekçelerine göre gerekli düzeltmelerini yapmaları ve başvuru sonucunu kontrol etmeleri gerekmektedir. Başvuru tarihleri içerisinde gerekli düzeltmelerini yapmayan ya da Enstitünün ve kontenjanına başvurduğu programın istediği başvuru koşullarını sağlamayan adayların başvuruları İPTAL EDİLECEKTİR.

▲Adaylardan mezuniyetleri 100’lük sisteme göre olanlar, başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notu online başvuru alanındaki “diğer” seçeneğini seçerek tam girmelidir.

▲Adaylardan mezuniyet not ortalaması 4’lük sisteme göre olanlar ise başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notu başvuru alanında bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) çevrim tablosundaki puanın tam karşılığını girmelidir.

▲Adaylardan mezuniyetleri hem 100’lük hem 4’lük sisteme göre olanlar, başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notlardan istedikleri notu yukarıda belirtilen seçeneklerden birine tam ve doğru şekilde girmelidir.

 

 

DEĞERLENDİRME

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi Madde 40- …….

(4) Adayların genel başarı notu aşağıda belirtilen esaslara göre hesaplanır:

a) Tezsiz yüksek lisans programları için başvuran adayların genel başarı notu, lisans ağırlıklı genel not ortalamasının sıralaması ile hesaplanır.

b) Mezuniyet öncesi müracaat eden adayların genel başarı notu hesaplanırken başvuru tarihleri içerisinde alınmış güncel transkript belgesindeki ağırlıklı genel not ortalaması değeri dikkate alınır. Başvuru sonrası ağırlıklı genel not ortalaması güncellemesi yapılamaz ve kayıt hakkı kazanılması durumunda ibraz edilecek mezuniyet/transkript belgesindeki ağırlıklı genel not ortalaması değerinin, başvuru esnasında tanımlanan ağırlıklı genel not ortalaması değerinden daha düşük olması halinde genel başarı notu yeniden hesaplanır ve ilgili program için istenen genel başarı notundan az olması halinde başarısız sayılarak kaydı yapılmaz.

(5) Bir adayın başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun en az 65 (65/100) olması gerekir.

(6) Genel başarı notları hesaplanan adayların sıralaması en yüksek genel başarı notundan en düşük genel başarı notuna doğru yapılır.

(7) Genel başarı notları eşit olan adayların sıralamasında lisans ağırlıklı genel not ortalaması ve giriş sınavı notu dikkate alınır.

(8) Lisansüstü programlara kabul edilen asıl öğrencilerin listesi ve genel başarı notunu sağlayan asıl kontenjan sayısı kadar yedek öğrencilerin listesi, giriş sınavı jürisinin onayıyla ilgili anabilim dalı başkanlığınca enstitüye iletilir ve enstitü yönetim kurulunun kararıyla kesinleştikten sonra ilan edilir.

 

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (uzaktan öğretim) PROGRAMINA BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TARİHLERİ

Online Başvuru Tarihi

26 Temmuz 2021 – 06 Ağustos 2021

Giriş Sınavı Tarihi

12 Ağustos 2021

Asıl adayların kesin kayıt tarihi

31 Ağustos 2021 – 02 Eylül 2021 (3 gün)

Yedek adayların kesin kayıt tarihi

7-8 Eylül 2021 (2 gün)

 

 

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

  • Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak) (imzalı)
  • Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)
  • Not Durum Belgesi aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • Askerlik Durum Belgesi (son bir aylık)
  • Harç Dekontu (1.yarıyıla ait)
  • Programın toplam ücreti 5890 TL olup ödeme planı 1. yarıyıl için 2850 TL, 2. Yarıyıl için 2850 TL ve 3. Yarıyıl için 190 TL’dir.
  • Program açılmadığı takdirde harcın iadesine ilişkin dilekçe (kişinin kendi adına olan banka hesap numarasının belirtilmesi gerekmektedir.)
  • Program hakkındaki genel bilgilere http://fbe-tdg.web.nku.edu.tr/Hakk%C4%B1nda/0/s/16974/22763 linkinden ulaşabilirsiniz.