2023-07-24

2023-2024 Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans İlanı ve Başvuru Koşulları



 

T.C.
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
UZAKTAN
ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Kontenjan

Giriş Sınavı Türü

AÇIKLAMA

Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme

45

MÜLAKAT

-Tüm lisans programlarından mezun adaylar başvuru yapabilir.

- Adaylarda ALES şartı aranmaz.

 

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programının dönemlik ücreti, Anabilim Dalının http://fbe-tdg.web.nku.edu.tr/ web sayfasında duyurulacaktır.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURULAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Programlara başvurular ONLINE yapılacak olup; başvuru belgelerinin geçerliliğinden adaylar sorumludur.
• ONLINE
Başvurular 31 Temmuz 2023 tarihinde saat 00:00’da başlayacak olup; en geç 11 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59’a kadar başvuru ekranı açık olacaktır.
• ONLINE başvuru dışında hiçbir başvuru kabul edilmez.
• ONLINE
başvurular Enstitü yetkilileri tarafından kontrol edilir ve onaylanır.
• Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir.
• Uzaktan
öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvurularda ALES şartı aranmaz.
Adayların değerlendirmesi FBE Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi Madde 40- ilgili maddeleri uyarınca yapılır. Başvuru esnasında yapılan yanlışlıklardan başvuruyu yapan aday sorumludur. Her ne sebeple olursa olsun (adayın hatasıyla, bilgi eksikliğiyle, online sisteme yanlış/hatalı bilgi girilmesi vb. nedenlerle) yapılan yanlış başvuru sonucunda gerçekleşen tüm işlemler iptal edilir. İstenilen belgelere ilişkin olarak kasten veya sehven yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerde tahribat yapanların, listede isimleri yer alsa dahi kayıtları yapılmaz.
• Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre başvuru yapanların başvuruları kabul edilmez veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.
•Ön lisans
eğitiminden sonra lisans tamamlama yoluyla lisans diploması alan, ön lisans ve lisans tamamlama not birleştirmesi yapılmayan adaylar için, ilgili lisans tamamlama yapılan üniversiteye başvurarak not birleştirme işlemini yaptırması ve birleştirilmiş not ortalamasının online başvuru sistemimizdeki not ortalaması alanına girilmesi gerekmektedir.
• Uzaktan
Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programları en fazla 3 yarıyılda tamamlanabilir. 3 yarıyıl sonunda programı tamamlayamayan öğrencilerin enstitü ile ilişiği kesilir.

ONLİNE BAŞVURUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR (ÖNEMLİ)

Adaylar, istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeli ve aşağıdaki belgeleri yüklemelidir.

Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi

Diplomanın onaylı örneğinin veya E-Devletten alınan mezuniyet belgesinin (pdf formatında) sisteme eklenmesi zorunludur.

Lisans eğitimini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti

 

vatandaşı adayların YÖK’ten denklik belgesi almış olmaları zorunludur.

Lisans Transkript

Transkript üzerinde mezuniyet tarihinin bulunması ve onaylı olması gerekmektedir.

Ön lisans mezunu olup, lisans tamamlama yapan adayların birleştirilmiş lisans transkriptini sisteme (pdf formatında) eklemesi zorunludur.

Vesikalık Fotoğraf

Kıyafet yönetmeliğine uygun olmalı ve jpg formatında yüklenmelidir.

Online Başvuru Formu; Başvuru Dilekçesi yerine geçecek olup, resmî belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle adayların istenen bilgileri girerken dikkat etmeleri gerekmektedir.

Adayların online başvuru formunu çıktı alabilmeleri için başvurularının öncelikle enstitü tarafından kontrolü yapılacaktır. Bu sebeple online başvuru süresince başvuru durumlarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Adaylar, başvuru yaptıktan sonra sistemde “Beklemede” uyarısını takiben “Onaylandı” veya “Reddedildi” şeklinde açıklama görecektir. Başvurusunda “Reddedildi” açıklamasını gören adayların ise başvuru tarihleri içerisinde red gerekçelerine göre gerekli düzeltmelerini yapmaları ve başvuru sonucunu kontrol etmeleri gerekmektedir. Başvuru tarihleri içerisinde gerekli düzeltmelerini yapmayan ya da Enstitünün ve kontenjanına başvurduğu programın istediği başvuru koşullarını sağlamayan adayların başvuruları İPTAL EDİLECEKTİR.

Adaylardan mezuniyetleri 100’lük sisteme göre olanlar, başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notu online başvuru alanındaki diğerseçeneğini seçerek “mezuniyet not ortalamasının tamamını” girmelidir.
Adaylardan mezuniyet not ortalaması 4’lük sisteme göre olanlar ise başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notu başvuru alanında bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) çevrim tablosundaki puanın “tam karşılığını” girmelidir.

Adaylardan mezuniyetleri hem 100’lük hem 4’lük sisteme göre olanlar, başvuruda belirtilen mezuniyet not ortalaması kısmına transkriptlerinde belirtilen notlardan istedikleri notu yukarıda belirtilen seçeneklerden birine uygun olarak “tam ve doğru” şekilde girmelidir. 

DEĞERLENDİRME

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi Madde 40- ....... (4) Adayların “Genel Başarı Notu” aşağıda belirtilen esaslara göre hesaplanır:

a) Tezsiz yüksek lisans programları için başvuran adayların genel başarı notu lisans ağırlıklı genel not ortalamasının %30’u ve giriş sınavı notunun %70’i toplanarak hesaplanır.

b) Mezuniyet öncesi müracaat eden adayların genel başarı notu hesaplanırken başvuru tarihleri içerisinde alınmış güncel transkript belgesindeki ağırlıklı genel not ortalaması değeri dikkate alınır. Başvuru sonrası ağırlıklı genel not ortalaması güncellemesi yapılamaz ve kayıt hakkı kazanılması durumunda ibraz edilecek mezuniyet/transkript belgesindeki ağırlıklı genel not ortalaması değerinin, başvuru esnasında tanımlanan ağırlıklı genel not ortalaması değerinden daha düşük olması halinde genel başarı notu yeniden hesaplanır ve ilgili program için istenen genel başarı notundan az olması halinde başarısız sayılarak kaydı yapılmaz.

(5) Bir adayın başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun en az 65 (65/100) olması gerekir.
(6) Genel başarı notları hesaplanan adayların sıralaması en yüksek genel başarı notundan en düşük genel başarı notuna

doğru yapılır.

(7) Genel başarı notları eşit olan adayların sıralamasında lisans ağırlıklı genel not ortalaması ve giriş sınavı notu dikkate alınır.

(8) Lisansüstü programlara kabul edilen asıl öğrencilerin listesi ve genel başarı notunu sağlayan asıl kontenjan sayısı kadar yedek öğrencilerin listesi, giriş sınavı jürisinin onayıyla ilgili anabilim dalı başkanlığınca enstitüye iletilir ve enstitü yönetim kurulunun kararıyla kesinleştikten sonra ilan edilir.

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (uzaktan öğretim) PROGRAMINA BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TARİHLERİ

Online Başvuru Tarihi

31 Temmuz 2023 – 11 Ağustos 2023

Giriş Sınavı Tarihi

22 Ağustos 2023

Asıl Adayların Kesin Kayıt Tarihi

4-6 Eylül 2023 (3 gün)

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihi

11-12 Eylül 2023 (2 gün)

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

  •   Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak) (imzalı)

  •   Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının

    ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

  •   Not Durum Belgesi aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde

    fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

  •   TC Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdan fotokopisi

  •   Askerlik Durum Belgesi (son bir aylık)